. Emitere documente

Emitere factura

Emiterea unei facturi se face prin apasarea unuia dintre butoanele de mai jos:
Citeste mai mult

Emitere factura in deviza straina

Daca se emite un document intr-o alta moneda decat RON programul preia automat cursul valutar BNR (vedeti optiuni de setare a cursului valutar).
Restul procesului de facturare ramana identic cu cel al facturarii in RON.

Programul permite preluarea cursului valutar astfel:
  1. preluare curs din data documentului
  2. preluare curs din data anterioara documentului (in cazul in care ziua anterioara este sambata sau duminica se preia din ultima zi lucratoare anterioare documentului) - [RECOMANDAT]
Optiunea de curs valutar se poate schimba din Configurare -> Preferinte -> Emitere documente -> Curs valutar.

Anulare factura emisa

Anulare facturaAnularea unei facturi nu presupune stergerea acesteia, ci doar inlaturarea din afisari.
Daca factura nu a fost inregistrata in contabilitatea clientului aceasta se poate sterge definitiv.

Stergere factura emisa

Stergere facturaStergerea facturilor este recomandata numai in cazul in care acestea nu au fost inregistrate de catre client. Stergerea facturii permite generarea unei alte facturi cu cel al facturii sterse.

Pentru a putea sterge factura este necesar ca aceasta sa fie anulata prima data.

Import linii dintr-o alta factura

Import liniiPentru a importa linii dintr-o alta factura (proforma, avans sau factura normala) urmati pasii normali de emitere a unei facturi pana in momentul adaugarii de produse/servicii.
In momentul in care ajungeti la adaugarea serviciilor apasati pe butonul din imaginea de mai jos pentru importul liniilor dintr-o alta factura.

Lista facturilor din care se pot importa linii sunt doar facturi emise catre respectivul client si pe seria de factura cu care se emite noul document.
Citeste mai mult

Aplicare discount pe produs

Aplicare discountAdaugarea discount-ului pe produs presupune emitere normala a unui document, doar ca in momentul in care am adaugat produsul in lista de produse/servicii care se facturarea apasam pe butonul: Optiuni produs ->Aplica discount.

Se poate aplica atat discount fix cat si discount procentual. Discountul presupune adaugarea unei noi linii pe factura, chiar sub produsul / serviciul pentru care se adauga, cu cantitate -1 si valoarea discountului.

Pe langa tipul de discount se poate trece si o mentiune in dreptul liniei.

Adaugare comentariu pe produs

Adaugare comentariu pe produsAdaugarea discount-ului pe produs presupune emitere normala a unui document, doar ca in momentul in care am adaugat produsul in lista de produse/servicii care se facturarea apasam pe butonul: Optiuni produs ->Adauga comentariu.
Comentariul apare pe factura fiscala imediat sub produsul / serviciul pentru care se adauga.

 

Setare cota speciala de TVA

Setare cota TVA pe produsSetare cotei speciale pe produs presupune emitere normala a unui document, doar ca in momentul in care am adaugat produsul in lista de produse/servicii care se facturarea selectam una din optiunile din campul "Cota TVA".

Optiunile disponibile sunt:
- 0% SDD (scutit cu drept de deducere)
- 0% SFDD (scutit fara drept de deducere)
- 0% Taxare inversa