(+40) 745 251 950

Reguli completare facturi

Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa.

De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa.

Persoana inregistrata conform trebuie sa autofactureze fiecare livrare de bunuri sau prestare de servicii catre sine. Persoana impozabila va emite o factura, in termenul stabilit mai sus, pentru fiecare vanzare la distanta pe care a efectuat-o. Persoana impozabila va emite o autofactura, in termenul stabilit mai sus pentru fiecare transfer pe care l-a efectuat in alt stat membru.

Related Posts

Leave a reply


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.