(+40) 745 251 950

QInvoices integrat cu eFactura

QInvoices se împrietenește uimitor de repede cu nevoile tale.
eFactura este la un click distanță.

Crează un cont în 2 minute și hai să te convingi!

Program facturi integrat cu RO e-Factura

Programul de emis facturi QInvoices oferă un serviciu complet e-Factura, care vine în întâmpinarea companiilor în procesul de generare și transmitere facturi în portalul RO e-Factura.

Toate acțiunile necesare e-Factura sunt accesibile direct din aplicație. Fișierele xml se generează automat la emiterea facturii. Transmiterea documentelor se face manual sau automat la un interval de 1-5 zile. Aplicația gestionează comunicarea cu serviciile ANAF, afișează statusul transmiterii direct în cont, fără să fie necesară deschiderea SPV-ului.

QInvoices preia automat din SPV chiar și facturile primite de la furnizori. Aplicația de facturare scanează regulat SPV-ul și preia facturile încărcate de furnizori. Astfel aveți control asupra facturilor care trebuie plătite.

Pentru că fișierele xml sunt dificil de citit de utilizatorul obișnuit, eFactura QInvoices vă pune la dispoziție un serviciu de conversie a fișierelor .XML în format .PDF.

Cum functioneaza eFactura

Fluxul de utilizare e-Factura este urmatorul:

 1. Se conecteaza contul QInvoices la SPV
 2. Se genereaza o factura fiscala. eFactura (fisierul xml) se genereaza automat
 3. Se transmite in SPV
 4. Se verifica daca a fost prelucrat fara erori
 5. Se descarca arhiva zip si se stocheaza undeva sigur

Conectare QInvoices cu SPV

Conectarea programului de facturare QInvoices inseamna autorizarea accesului la SPV-ul companiei. Autorizarea dureaza cateva minute si se poate face in 2 moduri:

 • cu certificat digital (token)
 • print link extern, in cazul in care nu detineti un certificat digital (ex. contabilul detine certificatul digital)

Utilizarea certificatului digital (token-ul)

Autorizarea aplicatiei presupune acces la certificatul digital, dvs. sau contabilul. Inainte de a incepe autorizarea asigurati-va ca token-ul este conectat la dispozitiv si gata de folosire.

Autorizarea presupune selectarea tokenului, introducerea pin-ului si… asta a fost. Revocarea autorizarii se poate face in orice moment.

Generare eFactura

eFactura se genereaza automat in momentul in care se creaza o factura fiscala. Atat de simplu s-a generat.

Transmitere eFactura in SPV

Transmiterea in portalul e-Factura (SPV) se face printr-o simpla apasare de buton sau se configureaza sa se transmita automat dupa un interval de 1-5 zile.

Aplicatia afiseaza in decurs de pana la 2 ore raspunsul de la ANAF.

Verificare status ANAF

Dupa transmitere eFactura, QInvoices va astepta un raspuns de la ANAF. Documentul va fi validat sau se vor afisa erorile daca este cazul. In oricare situatie, mesajul este disponibil in aplicatie.

Arhivare documente

Arhivarea presupune descarcarea arhivei .ZIP in urma validarii unui document. Arhiva .ZIP contine doua fisiere de tip .xml. Un fisier este documentul initial, incarcat de dvs., iar cel de al doilea este semnatura.

Gestiune eFactura intr-un singur loc

Gestionati in acelasi cont toate facturile transmise si primite. Toata comunicarea se desfasoara prin acelasi program, disponibil 24/7.

Beneficii QInvoices eFactura

Programul de facturare QInvoices gestioneaza complet comunicarea cu Spatiul Privat Virtual (SPV) al companiilor. Utilizatorii nu trebuie sa acceseze in permanenta SPV pentru transmiterea facturilor, verificarea raspunsurile, verificarea facturilor de la furnizori.

QInvoices centralizeaza operatiunile cu eFactura intr-un singur loc. Utilizatorul are acces de oriunde, la orice ora la acest informatii. Mai important este ca tokenul este necesar doar la autorizarea contului.

In cazul companiilor care nu detin un certificat digital propriu (de obicei contabilul are acces la SPV-ul acestora) ar insemna ca accesul la SPV depinde de contabil. QInvoices vine in intampinarea lor cu optiunea de autorizare, iar ulterior toata comunicarea cu SPV se face prin QInvoices.

 • Complet integrat cu eFactura
 • Transmitere fișiere XML în SPV
 • Preluare facturi furnizori din SPV
 • Urmarire status factura în SPV
 • Descărcare arhivă zip din SPV
 • Conversie fișier xml în pdf
 • Autorizare SPV cu certificat digital