(+40) 745 251 950

Autorizare S.P.V. e-Factura

Incepand cu 01 Ianuarie 2024 e-Factura devine obligatorie in relatiile B2B.
RO e-Factura vine la pachet cu o serie de validari iar din acest motiv este important sa iti pregatesti compania pentru e-Factura.

Programul de facturare QInvoices pune la dispozitia utilizatorilor un serviciu de generare, transmitere, validare si descarcare a fisierelor xml, automat, prin cateva click-uri. Pentru a beneficia de acest serviciu, este nevoie ca programul de facturare QInvoices sa fie autorizat sa depuna fisierele xml si sa citeasca raspunsurile ANAF in numele clientului.

Pentru autorizare se acceseaza pagina Preferinte, sectiunea „Autorizare cont S.P.V.„, se apasa pe butonul „Autorizare S.P.V. QInvoices„.

spv_autorizare_full
spv_autorizare_options
Autorizare S.P.V. cu certificat digital

In situatia in care sunteti detinatorul unui certificat digital al companiei dumneavoastra alegeti Autorizare S.P.V. cu certificat digital si continuati procesul.

Asigurati-va ca certificatul este conectat la calculator si apoi apasati pe butonul de autorizare. In fereastra urmatoare, alegeti certificatul digital din lista si continuati procesul.

Autorizare S.P.V. prin link extern

In situatia in care nu detineti un certificat digital (poate exista un contabil care detine un astfel de certificat pentru compania dumneavoastra) alegeti varianta de Autorizare S.P.V. prin link extern.

Se va genera un link pe care va trebui sa il copiati si sa il transmiteti persoanei responsabile cu certificatul digital. Aceasta va putea face autorizarea in numele dumneavoastra iar apoi veti putea beneficia de serviciul de generare, transmitere, validare si descarcare a fisierelor xml.

Verificare autorizare S.P.V.

Dupa alegerea si parcurgerea unui pas de mai sus se verifica daca procesul s-a incheiat cu succes. In pagina Preferinte, sectiunea „Autorizare cont S.P.V.” se verifica ca exista o data de autorizare si o data de expirare.

In acest moment puteti sa transmiteti si sa asteptati validarea ANAF fara a mai avea nevoie de certificatul digital conectat la computer.

Related Posts