(+40) 745 251 950

Pregatire companii pentru e-Factura

Intram pe ultima suta de metri pana cand eFactura devine obligatorie in relatiile B2B.

eFactura vine la pachet cu o serie de verificari si de validari care trebuie sa fie indeplinite pentru a valida facturile trimise in sistemul national. Mai jos regasim cateva reguli/validari importante, pe care trebuie sa le avem pregatite inainte de inceperea transmiterii fisierelor XML.

  • Pentru companiile (furnizori sau clienti) cu sediul in Municipiul Bucuresti localitatea din XML eFactura trebuie sa fie de forma SECTORX (ex. SECTOR1, SECTOR2, SECTOR3, etc)
  • Judetul raportat in fisierul XML trebuie sa fie prescurtarea judetului conform standardului ISO 3166-2 (ex. SB, B, BV, CJ)
  • Unitatile de masura folosite la emiterea facturilor trebuie sa se regaseasca intr-un nomenclator standard eFactura.

Setare adresă companie

Este important sa ne asiguram ca datele de furnizor sunt setate corect si ca exista valori selectate in campurile Tara si Judet. In situatia in care compania este din Municipiul Bucuresti este important sa trecem si numarul de sector aferent. Numarul de sector va fi folosit ulterior in generarea fisierului XML.

Setare adrese clienți

Este important sa ne asiguram ca pentru fiecare client avem setata Tara si Judetul conform valorilor din lista. In situatia in care clientul este din Municipiul Bucuresti este important sa trecem si numarul de sector aferent. Numarul de sector va fi folosit ulterior in generarea fisierului XML.

Adrese clienti

Asociere unități de măsură

Pentru a corela unitatile de masura pe care le folosim atunci cand emitem o factura cu cele pe care le accepta sistemul eFactura, trebuie sa facem o asociere intre acestea. In momentul exportului fisierului XML se face aceasta asociere si in factura electronica va aparea unitatea de masura din specificatiile eFactura.

Aceasta asociere se face o singura data. In cazul in care apare o noua unitate de masura in facturile emise, care nu este asociata unei unitati din nomenclatorul eFactura, atunci se va reveni in acest ecran pentru a face asocierea.

asociere um efactura

Related Posts

2 comments

[…] Incepand cu 01 Ianuarie 2024 e-Factura devine obligatorie in relatiile B2B. RO e-Factura vine la pachet cu o serie de validari iar din acest motiv este important sa iti pregatesti compania pentru e-Factura. […]

Comments are closed.